Máktorta

Máktorta

  • 20 perc
  • 170 + 240 °C
  • 150 + 220 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 100 g mák darálva
  • 100 g mandula őrölve
  • 150 g Vaj olvasztva
  • 2 tojás
  • 50 g mazsola
  • 50 g mandulalevél
  • 50 g cukrozott citrom finomra vágva
  • 500 g sárgabarack kimagozva és félbe vágva
  • 120 g kristálycukor
  • 1/2 cs vaníliáscukor
  • A habhoz:

    • 3 tojásfehérje
    • 130 g cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mákot, vajat, tojást, mazsolát, mandulaleveleket, citromot keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. Kenjük ki a tortaformát és béleljük ki a tésztával, majd töltsük meg a töltelékkel.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  5. Lépés 5

    A félbevágott sárgabarackokat keverjük össze kristálycukorral, ill. vaníliás cukorral, és lassan melegítsük pár percig.

  6. Lépés 6

    A tojásfehérjét verjük keményre, majd a cukrot lassan adjuk hozzá, és rövid ideig verjük tovább.

  7. Lépés 7

    A sárgabarack darabokat helyezzük a tortára, és erre simítsuk a felvert habot vagy habzsák segítségével nyomjuk rá.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben 240 °C-on kb. 1 perc alatt süssük át.

Tipp

Ha nincs éppen friss sárgabarackunk, használhatunk aszalt sárgabarackot is!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!