Almás – marcipános szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8-10 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingport kb. 1/8 l almalével keverjük össze, a maradék almalét cukorral főzzük fel, a pudingporral jól keverjük össze, rövid ideig főzzük. Az almát és a mazsolát adjuk hozzá, és 1 - 2 percig pároljuk takarék lángon állandó keverés mellett.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a tésztaszéleket kicsit hajtsuk be.

  4. Lépés 4

    A marcipánt és a tojást keverjük krémesre, kenjük a tésztára, és erre rétegezze az almás-pudingos masszát.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára, majd hagyjuk kihűlni.

  6. Lépés 6

    A porcukrot keverjük ki citromlével, ezzel kenjük meg a tésztaszéleket, majd szórjuk meg mandulalevelekkel.

Tipp

Próbáljuk ki a receptet alma helyett körtével is! A tetejére pedig fahéjas porcukrot is szórhatunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!