Ünnepi

Magvas karácsonyfa leveles tésztából

  • 25 - 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g vörösáfonya lekvár
  • 1 ek. karácsonyi fűszerkeverék (pl. kardamon, fahéj...)
  • 1 tojás a kenéshez
  • olvasztott csokoládé
  • Diófélék és szárított gyümölcsök

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az első tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a második tésztát.

  3. Lépés 3

    Egy éles késsel fa alakúra vágjuk. Az oldalaknál 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek az ágak. Az ágakat megcsavarjuk és végül az egészet tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tészta maradékokat szintén megkenjük tojással.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül olvasztott csokit csorgatunk rá és megszórjuk a diófélékkel, szárított gyümölcsökkel.

Tipp

A karácsonyfát mogyorókrémmel vagy más ízű lekvárral is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!