![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/12/Tannenbäume_Web-700x800.jpg)
Ünnepi
Magvas karácsonyfa leveles tésztából
0 Bewertungen
- 25 - 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g vörösáfonya lekvár
- 1 ek. karácsonyi fűszerkeverék (pl. kardamon, fahéj...)
- 1 tojás a kenéshez
- olvasztott csokoládé
- Diófélék és szárított gyümölcsök
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az első tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a második tésztát.
-
Lépés 3
Egy éles késsel fa alakúra vágjuk. Az oldalaknál 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek az ágak. Az ágakat megcsavarjuk és végül az egészet tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A tészta maradékokat szintén megkenjük tojással.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül olvasztott csokit csorgatunk rá és megszórjuk a diófélékkel, szárított gyümölcsökkel.
Tipp
A karácsonyfát mogyorókrémmel vagy más ízű lekvárral is elkészíthetjük.