Almás pite

Almás pite

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12-16 szelethez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 kg alma vékonyra szeletelve vagy durvára reszelve
  • 1 citrom leve
  • 2 dkg Vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg dió darálva
  • 5 dkg mazsola
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát olvasztott vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a diót, hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Az almára öntsük rá a citromlevet, mazsolával és cukorral keverjük össze.

  4. Lépés 4

    Az egyik linzertésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük tepsibe, és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A diós zsemlemorzsát szórjuk rá, erre tegyük az almamasszát és fahéjjal szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    A másik linzertésztával fedjük be, felvert tojással kenjük meg és villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg a tészta aranysárga lesz.

Tipp

Ha elkészült, a pite tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg, hogy még finomabb legyen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!