Almatorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 25–30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 szeletes tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát pucoljuk meg, és szeleteljük fel.

  3. Lépés 3

    Egy forró teflonedényben karamellizáljuk a cukrot, ne keverjük. Az almaszeleteket és a vajat adjuk hozzá, és néhány percig hagyjuk főni.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd villával szurkáljuk meg. Kb. 24 cm átmérőjű kört vágjunk ki a tésztából, ezt fektessük az almára, a tészta kicsit nagyobb legyen, mint a serpenyő, mert sülés közben kicsit összehúzódik.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük.

  6. Lépés 6

    Borítsuk tányérra, szeleteljük, és rögtön tálaljuk!

Tipp

Alma helyett próbáljuk ki a receptet más gyümölcsökkel is, akár vegyesen!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!