almás rakott tészta

Almás rakott tészta

mandulával

Íme egy remek példa arra, hogy a rakott ételek nem csak sósak, hanem édesek is lehetnek. Az ünnepek előtt kiváló ez a könnyed, ízletes desszert, de egy finom forró leves kíséretében ebédként is fogyasztható!

  • 60-70 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 4 közepes méretű alma
  • 150 g marcipán massza
  • 30 r mazsola
  • 1 tk. fahéj
  • 500 ml habtejszín
  • 200 ml tej
  • 1 cs. vaníliapudingpor
  • 125 g cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 100 g reszelt mandula
  • kevés porcukor a szóráshoz
Almás rakott tészta

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almákat kimagozzuk. A marcipánt a mazsolával és a fahéjjal összekeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy négyzet alakú serpenyőbe tesszük (kb. 20x30 cm). A kiálló széleket visszahajtjuk, a tésztát villával megszúrkáljuk, majd a töltött almákkal befedjük.

  4. Lépés 4

    A habtejszínt a tűzhelyen felmelegítjük. A tejet a pudingporral, a cukorral és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a forró habtejszínhez. Öntsük rá a keveréket a tésztára.

  5. Lépés 5

    A rakott tésztát a sütő középső sínén kb. 60-70 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél szórjuk meg a tésztát mandulával, majd tegyük a serpenyőt a sütő alsó fokára, és süssük még kb. 30 percig. Sütés után szórjuk meg a tetején porcukorral.

Tipp

A rakott tészta tálalható melegen és hidegen is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!