Hurkás – almás stangli tormás mártogatóval

Hurkás – almás stangli tormás mártogatóval

  • kb. 10 - 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 24 stanglihoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro réteslap 500 g
  • 1,5 kg hurka finomra aprítva
  • 1,5 kg alma vékony szeletekre vágva
  • 200 g Rukkola
  • zsázsa
  • 500 g krémtejszín
  • 300 g torma reszelve
  • Tojás fehérje a ragasztáshoz
  • vaj a kenéshez
  • rózsabors a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden tésztalapot vágjunk 12 egyforma négyszögre. A tésztaszéleket tojásfehérjével kenjük meg. Az almát, hurkát, rukkolát és kevés tormát tegyük a tésztalapok közepére. Hajtsuk össze stanglivá, a végeket jól nyomkodjuk össze.

  3. Lépés 3

    A stanglikat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Alsó sínen előmelegített sütőben kb. 10 - 15 perc alatt süssük aranybarnára.

  5. Lépés 5

    A krémtejszínt tormával keverjük jól össze, sóval és borssal ízesítsük.

Tipp

Ha nincsen friss tormánk, készen kapható tejszínes tormakrémmel is tálalhatjuk a stangligak.

A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben találtó meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!