Almával sült pulykamáj
- 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 3 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 dkg pulykamáj felkockázva
- 1 ek dijoni mustár
- Só, bors ízlés szerint
- Fűszerpaprika őrölve
- 2 db savanykás alma hámozva, szeletelve
- 10 dkg húsos szalonna felkockázva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mustárból és a fűszerekből készítsünk pácot, és ezzel kenjük át a felkockázott májat. 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
-
Lépés 3
A szalonnát kockázzuk fel, és süssük zsírjára, majd vegyük ki a serpenyőből.
-
Lépés 4
A maradék zsiradékon forgassuk át a meghámozott, szeletelt almákat.
-
Lépés 5
Miután kivettük az almákat, süssük át a pácolt májdarabokat.
-
Lépés 6
A májragut keverjük össze a szalonnával.
-
Lépés 7
Egy téglalap alakú kerámia sütőformába rétegezzük az alma felét, majd a májat, végül az alma másik felét.
-
Lépés 8
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd az előkészített almás - májas ragut fedjük be a tésztával, a sütőpapírt pedig távolítsuk el.
-
Lépés 9
A leeső tésztadarabokból szaggassunk kis formákat, és ezzel díszítsük a tésztát.
-
Lépés 10
A tészta tetejét kenjük meg vízzel, 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.
A ragut tálaljuk burgonyapürével, kölessel vagy kusz-kusszal.