Almával sült pulykamáj

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 50 dkg pulykamáj felkockázva
  • 1 ek dijoni mustár
  • Só, bors ízlés szerint
  • Fűszerpaprika őrölve
  • 2 db savanykás alma hámozva, szeletelve
  • 10 dkg húsos szalonna felkockázva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mustárból és a fűszerekből készítsünk pácot, és ezzel kenjük át a felkockázott májat. 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

  3. Lépés 3

    A szalonnát kockázzuk fel, és süssük zsírjára, majd vegyük ki a serpenyőből.

  4. Lépés 4

    A maradék zsiradékon forgassuk át a meghámozott, szeletelt almákat.

  5. Lépés 5

    Miután kivettük az almákat, süssük át a pácolt májdarabokat.

  6. Lépés 6

    A májragut keverjük össze a szalonnával.

  7. Lépés 7

    Egy téglalap alakú kerámia sütőformába rétegezzük az alma felét, majd a májat, végül az alma másik felét.

  8. Lépés 8

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd az előkészített almás - májas ragut fedjük be a tésztával, a sütőpapírt pedig távolítsuk el.

  9. Lépés 9

    A leeső tésztadarabokból szaggassunk kis formákat, és ezzel díszítsük a tésztát.

  10. Lépés 10

    A tészta tetejét kenjük meg vízzel, 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

A ragut tálaljuk burgonyapürével, kölessel vagy kusz-kusszal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!