Sárgabarackos bukta

Sárgabarackos bukta

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 buktához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 12 egyforma négyzetre vágjuk.

  3. Lépés 3

    Egy teáskanál baracklekvárt és egy sárgabarack felét mindegyik négyzet közepére teszünk, majd a tészták széleit kereszt alakban egymásra hajtjuk, végül összezárjuk és gombócot formálunk belőlük.

  4. Lépés 4

    Egy kisebb tepsit (20x30 cm) kevés vajjal megkenünk és megszórunk egy kevés kristálycukorral. A buktákat szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, majd olvasztott vajjal megkenjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük és rászórjuk a buktákra.

  5. Lépés 5

    A buktákat a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A vaníliaszósz tökéletesen passzol a meleg buktákhoz! A buktákat megtölthetjük friss cseresznyével vagy meggylekvárral is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!