Pizzarolád

Pizzarolád

  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez - 6 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g tejföl
  • 100 g pizzasajt reszelve
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 100 g gomba összevágva
  • 2 paradicsom kimagozva és felkockázva
  • 1/2 sárga paprika kis kockákra vágva
  • 100 g zöld olíva karikákra vágva
  • 1 ek kapribogyó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 10-15 szelet sonka
  • tojás és olívaolaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára. Adjuk hozzá a pizzasajtot és a keményítőt, majd jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A gombát pirítsuk és pároljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát, olívát, kapribogyót, tejfölt és a fűszereket, majd az egészet jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a tésztát hosszában vágjuk ketté. A tésztát kenjük meg a felvert tojással és a sonkaszeleteket fektessük rá, majd kenjük rá a tölteléket, és csavarjuk fel.

  5. Lépés 5

    Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a varrott oldallal lefelé, olívaolajjal kenjük meg, és liszttel szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen b. 30 percig süssük.

Tipp

A pizzát egy villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy sütéskor a gőz távozni tudjon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!