Barackos­mandulás tortácskák

Barackos-mandulás tortácskák

  • 170 °C, 35 - 40 perc
  • 160 °C
  • kb. 35 perc

6 db 10 cm-es átmérőjű formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss, édes linzertészta 300 g
  • 100 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 130 g mandula
  • 15 db sárgabarack kimagozva, szeletelve
  • kevés kristálycukor
  • 1 csipet só
  • sárgabaracklekvár ízlés szerint
  • kevés vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 170 °C-ra melegítse elő alsó-felső melegítésű sütő esetén.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A tésztából vágjon a formák méretének megfelelő köröket, és tegye a vajjal kikent formákba. Villával szurkálja meg és 30 g darált mandulát szórjon a tésztára.

  3. Lépés 3

    A puha vajat, 70 g porcukrot, sót, fahéjat és vaníliás cukrot keverje habosra, adja hozzá a tojássárgákat és keverje simára.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét és a maradék porcukrot verje krémes habbá és a darált mandulával együtt forgassa a vajas masszába.

  5. Lépés 5

    A masszát öntse a tortaformákba, halmozza rá a barackszeleteket, kristálycukorral szórja meg és kb. 5 percig süsse a sütő alján.

  6. Lépés 6

    Ezután a formákat tegye rácsra és középső sínen 170 °C-on további 30 - 35 perc alatt süsse készre.

  7. Lépés 7

    Tálalás előtt forró baracklekvárral kenje meg.

Tipp

hogy a tortácskák könnyen kijöjjenek a tortaformából, egyszerüen tegye félre hülni. Amikor kihült, kés segítségével könnyen kemelheti a kész süteményt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!