sült panzerotti

Sült panzerotti

sonkával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-12 perc
  • 180°C
  • 10 perc

Hozzávalók 16 db-hoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 10 db koktélparadicsom negyedelve
  • 1 tk. oregánó
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 szelet sonka csíkokra vágva
  • 12 db olívabogyó nagyobb darabokra vágva
  • 125 g mozzarella nagyobb darabokra tépett
  • őrölt só és bors
  • növényi olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Az olajsütőt 160°C-ra vagy a forrólevegős sütőt 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy nagy kiszúróval (ø kb. 10 cm) vagy egy tállal 8 kört kiszúrunk a tésztából.

  3. Lépés 3

    A koktélparadicsomot sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük. Minden hozzávalót a kör alakú tészták közepére helyezünk és összehajtjuk a tésztát. A tészták széleit villával jól összenyomjuk.

  4. Lépés 4

    A panzerottikat az olajsütőbe (egymás után 8 darabot) merítve 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük, sütés közben 2-3 alkalommal megforgatjuk. Forrólevegős sütőben 10-12 percig sütjük.

Tipp

A megmaradt tésztát is kisütjük, megszórjuk parmezánnal és másnap salátákhoz vagy levesekhez tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!