Borjúszelet kucsmagombával leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az egyik leveles tésztából pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 4 db kb. 6 cm átmérőjű kört.

  3. Lépés 3

    A másik leveles tésztát is tekerjük ki, és szintén szaggasunk belőle 4 kört, 5 cm átmérőjű szaggatóval, és ezekből a körökből szúrjunk ki 3 cm átmérőjű kört, hogy lyukas karikákat kapjunk. A kiszaggatott karikákat tegyük a tésztaalapra, tojássárgájával kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on kb. 10 perc alatt süssük meg.

  4. Lépés 4

    A borjúhúst hosszában felezzük el, és vágjuk egyforma szeletekre.

  5. Lépés 5

    A kucsmagombát folyó víz alatt alaposan öblítsük át. Serpenyőben kevés vajon pirítsuk át a félbevágott gombákat, majd a levét szűrjük le, és tegyük félre.

  6. Lépés 6

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés vajat, és ezen süssük át a sózott, borsozott borjúszeleteket úgy, hogy a közepe rózsaszín maradjon, majd a húst tartsuk melegen.

  7. Lépés 7

    Az aprított hagymát a visszamaradt vajon pirítsuk meg, fehérborral öntsük fel, kicsit hagyjuk felfőni.

  8. Lépés 8

    A tejszínt és a gomba levét adjuk hozzá, rövid ideig főzzük. A hússzeleteket és a gombát adjuk hozzá, melegítse, sóval, borssal ízesítsük.

  9. Lépés 9

    A gombás-borjúragut tálaljuk az elkészített leveles tészta alapra, és fehér spárgával kínálja.

Tipp

A fehér spárgát zöld társával ellentétben mindenképp tisztítsuk meg, és enyhén citromos-sós vízben 15-20 percig főzzük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!