Borjúszelet kucsmagombával leveles tésztában
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 2 tojás sárgája
- 500 g borjúhátszín
- 150 g tejszínes kucsmagomba
- 100 g vaj
- 2 kis fej hagyma aprítva
- 1/8 l fehérbor
- 1/4 l tejszín
- Olaj és vaj
- 8 db fehér spárga főzve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az egyik leveles tésztából pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 4 db kb. 6 cm átmérőjű kört.
-
Lépés 3
A másik leveles tésztát is tekerjük ki, és szintén szaggasunk belőle 4 kört, 5 cm átmérőjű szaggatóval, és ezekből a körökből szúrjunk ki 3 cm átmérőjű kört, hogy lyukas karikákat kapjunk. A kiszaggatott karikákat tegyük a tésztaalapra, tojássárgájával kenjük meg és előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on kb. 10 perc alatt süssük meg.
-
Lépés 4
A borjúhúst hosszában felezzük el, és vágjuk egyforma szeletekre.
-
Lépés 5
A kucsmagombát folyó víz alatt alaposan öblítsük át. Serpenyőben kevés vajon pirítsuk át a félbevágott gombákat, majd a levét szűrjük le, és tegyük félre.
-
Lépés 6
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés vajat, és ezen süssük át a sózott, borsozott borjúszeleteket úgy, hogy a közepe rózsaszín maradjon, majd a húst tartsuk melegen.
-
Lépés 7
Az aprított hagymát a visszamaradt vajon pirítsuk meg, fehérborral öntsük fel, kicsit hagyjuk felfőni.
-
Lépés 8
A tejszínt és a gomba levét adjuk hozzá, rövid ideig főzzük. A hússzeleteket és a gombát adjuk hozzá, melegítse, sóval, borssal ízesítsük.
-
Lépés 9
A gombás-borjúragut tálaljuk az elkészített leveles tészta alapra, és fehér spárgával kínálja.
A fehér spárgát zöld társával ellentétben mindenképp tisztítsuk meg, és enyhén citromos-sós vízben 15-20 percig főzzük!