A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
A lekvárt, a mascarpone-t, az őrölt mandulát és a rumot összekeverjük.
A tésztát a szélesebbik oldala mentén 4 egyforma téglalapra osztjuk. Mindegyik téglalapot átlósan átvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
A tészta szélesebbik végére teszünk kb. 1 tk. tölteléket, a széleit megkenjük tojással, majd a csúcsok felé feltekerjük, hogy egy kiflit kapjunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a mandulaforgáccsal.
A sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Ez a sütemény kiváló a későbbi felhasználásra. Készítsük el teljesen a kifliket és sütés nélkül fagyasszuk le. Amikor szükség van rá, sütés előtt 20 perccel tegyük egy tepsire és hagyjuk kiolvadni.
Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták:
Weboldalunkon cookie-kat használunk azért, hogy a weboldalt elemezni tudjuk, valamint személyre szabni.
Amennyiben az „Engedélyezem“ vagy továbbra is használod a weboldalunkat, az ehhez való hozzájárulásodat fejezed ki. A cookie használatára vonatkozó további információkat az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz. Engedélyezem