Mandulás kiflik

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lekvárt, a mascarpone-t, az őrölt mandulát és a rumot összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a szélesebbik oldala mentén 4 egyforma téglalapra osztjuk. Mindegyik téglalapot átlósan átvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.

  4. Lépés 4

    A tészta szélesebbik végére teszünk kb. 1 tk. tölteléket, a széleit megkenjük tojással, majd a csúcsok felé feltekerjük, hogy egy kiflit kapjunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a mandulaforgáccsal.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ez a sütemény kiváló a későbbi felhasználásra. Készítsük el teljesen a kifliket és sütés nélkül fagyasszuk le. Amikor szükség van rá, sütés előtt 20 perccel tegyük egy tepsire és hagyjuk kiolvadni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!