brokkolis tartelette
Pikáns

Brokkolis tartelette

camemberttel
  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 tartelette formához (Ø 10 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
  • 125 g QimiQ natúr mártásalap
  • 50 g vaj olvasztva
  • 100 g túró (20% zsírtartalmú)
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 400 g brokkoli
  • 1 camember sajt kockákra vágva
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd egyszer felvágjuk hosszában és háromszor széltében, hogy 8 téglalapot kapjunk. A tésztákat helyezzük kivajazott muffinformába és finoman nyomkodjuk le.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a QimiQ mártásalapot simára keverjük az olvasztott vajjal, a túróval, a két tojássárgájával és a tojással. Sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    Minden tésztára teszünk egy kevés brokkolit és néhány kocka camembert-et, majd ráöntjük a keveréket.

  5. Lépés 5

    A brokkolis tartelette-t a sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Camembert helyett használhatunk juhsajtot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!