Burgonyás rétes

Burgonyás rétes

szalonnával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 750 g burgonya főzve, hámozva, szeletekre vágva
  • 150 g angolszalonna kockákra vágva
  • 2 hagyma apróra vágva
  • 1 csésze tejföl
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 ek. növényi olaj
  • só, bors, köménymag, majoránna, szerecsendió
  • vágott petrezselyem
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 1 tojás a kenéshez
  • Köménymag a szóráshoz
burgonyás rétes

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szalonnát és a hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és megpirítjuk. Fűszerezzük sóval és köménymaggal, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt összekeverjük a tojással, a fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a fűszerekkel. A tejfölös szószt keverjük össze a burgonyával.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd a tészta közepén eloszlatjuk a tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tészta egyik hosszú oldalát megkenjük a felvert tojással. A tészta két oldalát 2-2 cm hosszan hajtsuk vissza, hogy a szélek összetapadjanak. A tésztát feltekerjük, tojással megkenjük, majd 4 részre vágjuk és szezámmal megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A burgonyás rétest a sütő középső sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!