Focaccia sarkok

  • kb. 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 5 perc

Hozzávalók egy tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 70 g feta sajt nagyobb darabokra összemorzsolva
  • 6 ág kakukkfű durvára vágva
  • 40 ml méz folyékony
  • 40 ml olívaolaj
  • 1 ek. durvára őrölt tengeri só

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük, és közvetlenül a sütőlapra helyezzük. A tésztát középen összehajtjuk úgy, hogy 2 réteg tészta legyen egymáson.

  3. Lépés 3

    Az ujjunkkal bemélyedéseket készítünk a tészta felületén és minden hozzávalót rászórunk.

  4. Lépés 4

    A lepényt a sütő középső sínen 20 – 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után a lepényt tetszés szerinti háromszögekre vágjuk.

Tipp

Szezonális zöldfűszerekkel is elkészíthetjük, mint a rozmaring, oregánó, vagy akár zöldfűszer keverékkel is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!