Camemberttel töltött pizzagolyók

Camemberttel töltött pizzagolyók

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzagolyóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 200 g camembert sajt 12 részre vágva
  • 100 g krémsajt
  • 2 ek. körtechutney
  • 1/2 kápia paprika apró kockára vágva
  • kevés őrölt paprika
  • őrölt só és bors
  • kevés olívaolaj a kenéshez
  • friss kakukkfű
Camemberttel töltött pizzagolyók - elkészítés

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Keverjük össze a krémsajt felét a körtechutneyval és ízesítsük sóval és borssal. A krémsajt másik felét keverjük össze a paprika kockákkal és ízesítsük sóval és őrölt paprikával.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tésztavágóval szélességében 3 csíkot, hosszúságában 2 csíkot vágunk úgy, hogy 12 egyforma négyszöget kapjunk.

  4. Lépés 4

    Rakjunk mindegyik töltelékből 6-6 négyzetre egy keveset, majd tegyünk mindegyikre 1-1 darab camemberttet.

  5. Lépés 5

    A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne folyhasson ki sehol.

  6. Lépés 6

    Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé a golyókat, hatással lefelé. A körtechutneys pizzagolyókat kakukkfűvel, a kápia paprikás golyókat pedig őrölt paprikával szórjuk meg.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A pizzagolyók mellé szolgáljunk fel egy egész camembert sajtot szeletelve (szobahőmérsékleten tartva előtte pár percig).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!