Csillag leveles tésztából

Csillag leveles tésztából

cseresznye dzsemmel
  • kb. 25 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az első tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük, a dzsemet nagy felületen elkenjük és a kókuszreszeléket rászórjuk. A második tésztát kitekerjük, az előzőre fektetjük és a sütőpapírt eltávolítjuk.

  3. Lépés 3

    Egy tál segítségével( kb. 24 cm ø) vágjunk ki egy kört. Egy kisebb tállal (kb. 7 cm ø) a tészta közepét könnyedén megnyomjuk.

  4. Lépés 4

    A kört néhány cm-rel a közepétől kifelé négy egyenlő részre vágjuk és minden negyed részt további négy részre osztunk.

  5. Lépés 5

    Utána egy cikk tésztát jobbra a következőt balra tekerjük és így fog a csillagminta összeállni.

  6. Lépés 6

    Tojással átkenjük és 190° C-on középső sínen 25 percig aranybarnára sütjük.

Tipp

A maradék tésztát megfelezzük és egy kedvelt formát készítünk, tojással megkenjük és megsütjük. A csillagot ízlés szerint más dzsemmel, csokoládékrémmel, darált dióval vagy mogyoróval is készíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!