Citromtorta habcsók sapkával

Citromtorta habcsók sapkával

  • kb. 55 + 3 perc
  • 150° C, 200° C
  • 130° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 1 tortaformához (24 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • Alternatíva: Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 6 tojás
  • 260 g porcukor szitálva
  • 125 g créme fraîche
  • 3 citrom facsart leve
  • 5 - 6 ek. kristálycukor
  • 1 ek. vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a tésztát a kivajazott formában fektetjük (bevont forma esetébe ezt kihagyjuk). A lelógó tésztát a széleknél visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    A 4 tojássárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A Crème fraîche-t és a citromlevet simára keverjük. A 4 sárgájához hozzáadjuk a 2 tojást és a porcukrot. Jól összekeverjük és a tésztára kenjük.

  4. Lépés 4

    Sütőben, a legalsó sínen kb. 55 perc alatt megsütjük, ezután a hűtőben legalább 4 órán át állni hagyjuk.

  5. Lépés 5

    A 4 tojásfehérjét és a kristálycukrot habosra verjük, majd eloszlatjuk a tortán. Egy kanállal a tojásfehérjét megformázzuk.

  6. Lépés 6

    A sütő grill funkcióján, 200 fokon kb. 3 perc alatt a legfelső sínen megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: A citrom helyett más citrusfélét is használhatunk például narancsot. Különösen szép lesz az eredmény, ha a habcsókokat gyümölcsökkel, vagy mentalevéllel díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!