
Cseresznyés körtés pite
Friss, lédús cseresznye és édes körte találkozása egy ropogós, aranybarna linzertésztában. Ez a Tante Fanny cseresznyés-körtés pite egyszerűen elkészíthető, mégis különleges desszert. Tökéletes választás nyári hétvégékre, vendégváráshoz vagy egy gyors házi süteményhez. Próbáld ki ezt a gyors pite receptet friss vagy befőtt gyümölcsből – a siker garantált!
- kb. 35 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 érett nagy körte meghámozva, kimagozva, vékonyra szeletelve
- 500 g cseresznye kimagozva
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tojás
- 1 ek. víz
- 1 tk. barna cukor
- 1 marék dió

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A körte szeleteket, a cseresznyét és a reszelt narancshéjat összekeverjük egy közepes tálban.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A tölteléket a tészta közepére szedjük egy kanállal, úgy hogy 5 cm a szélétől szabadon maradjon. Óvatosan felhajtjuk a tészta szélét a töltelékre és finoman redőzzük.
-
Lépés 4
A tojást a vízzel egy kis tálban összekeverjük és megkenjük vele a tészta szélét. Barna cukorral megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő alsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.