Cseresznyés körtés pite

Cseresznyés körtés pite

  • kb. 35 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 érett nagy körte meghámozva, kimagozva, vékonyra szeletelve
  • 500 g cseresznye kimagozva
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 ek. víz
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 marék dió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A körte szeleteket, a cseresznyét és a reszelt narancshéjat összekeverjük egy közepes tálban.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A tölteléket a tészta közepére szedjük egy kanállal, úgy hogy 5 cm a szélétől szabadon maradjon. Óvatosan felhajtjuk a tészta szélét a töltelékre és finoman redőzzük.

  4. Lépés 4

    A tojást a vízzel egy kis tálban összekeverjük és megkenjük vele a tészta szélét. Barna cukorral megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő alsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!