Pizzaszeletek spenóttal

és humusszal

A pizzaszeletek spenóttal és humusszal nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető egy friss pizzatésztából. Finom fogás lehet bármikor, amikor megéhezünk.

  • kb. 10 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 4 pizzaszelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma meghámozva, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma megtisztítva, aprítva
  • 350 g mélyhűtött spenótlevél fonnyasztva, jól kinyomkodva
  • 100 g hummusz
  • 30 g fenyőmag
  • 1 ek. curry por
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat felforrósítjuk, majd közepes lángon megdinszteljük rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot és rövid ideig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A spenótot és a hummuszt összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.

  5. Lépés 5

    A tésztát széltében 4 egyenlő részre vágjuk és egy kicsit távolabb húzzuk egymástól őket. Megkenjük mindegyiket a spenótos masszával majd megszórjuk curry porral és fenyőmaggal.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A fenyőmagot helyettesíthetjük dióval, mandulával vagy mogyoróval is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!