Csilis falatok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 28 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g cheddar sajt reszelve
  • 120 g vaj
  • 2 újhagyma finomra aprítva
  • kb. 50 g szalonna apróra vágva
  • Kevés liszt
  • 1 tojás
  • 1-2 csilipaprika finomra aprítva
  • Só, cayennei bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből.

  3. Lépés 3

    A reszelt cheddar sajtot és a vajat keverjük habosra.

  4. Lépés 4

    A hagymát, szalonnát, tojást és csilipaprikát keverjük a sajtos masszához, végül adjunk hozzá egy kevés lisztet, és sóval és cayennei borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, kenjük meg a sajtos masszával, hosszában vágjuk félbe, majd mindkét részt vágjuk fel kb. 3 cm széles csíkokra.

  6. Lépés 6

    A leveles tészta stanglikat előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.

Tipp

A csilis falatok a dél-afrikai konyha kedvelt snackje. Nagyon jól illik hozzá egy pohár hideg sör.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!