Apró görög falatkák

  • kb. 12 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 14 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szárított paradicsomot, az olívabogyót, a feata sajtot, az oregánót és a bazsalikomot egy tálban összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy éles késsel hosszában 4 részre, keresztben pedig 8 részre osztjuk úgy, hogy összesen 24 lapocskát kapjunk.

  4. Lépés 4

    12 db négyszög közepére ráhalmozunk 1-1 tk. tölteléket. A üres tésztalapokat a töltelékesre tesszük és a széleket megnyomkodjuk. A tetejükre késbemetszésekkel mintát vágunk.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Keverjünk össze friss rukkolát, madársalátát, koktélparadicsomot és kukoricát olívaolajjal és balzsamecettel és tálaljuk a falatkák mellé.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!