Fahéjas-marcipános

Ferdinánd tekercs

  • 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 10 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást szétválasztjuk, a marcipánt amennyire lehet apróra vágjuk. A tojásfehérjét, lekvárt és marcipánt egy kézi habverővel simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és lehúzzuk róla. A marcipánt egyenletesen elosztjuk a tésztán.

  4. Lépés 4

    A hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük és kb. 10 szeletre vágjuk. Egy fakanál nyelével minden szelet közepét hosszában benyomjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

  5. Lépés 5

    A tojássárgát egy kanál tejjel felverjük és megkenjük vele a tekercseket. Cukorrral elkevert fahéjjal megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A lekv

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!