Csirkemell leveles tésztás – gombás bundában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 35-40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g szegfűgomba aprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 2 ek petrezselyemzöld aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 500 g csirkemell kb. 3 db
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajon futtassuk meg, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a leve elfő, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és a masszát hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A csirkemellet kloffoljuk ki, sózzuk és a gombás masszával kenjük meg, majd újra kloffoljuk át.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki a tepsire, és tojással kenjük meg. Helyezzük rá a csirkemellet, és szorosan tekerjük fel a tésztát.

  5. Lépés 5

    A tészta külsejét is kenjük meg tojással, fektessük tepsire, és 25 perc alatt süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    Szeletelés előtt 5 percig hagyjuk pihenni, és zöldségekkel tálaljuk.

Tipp

Tálaljuk friss idény salátával és rusztikus sült burgonyával!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!