Csokis csiga
0 Bewertungen

- 15 - 20 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 10 perc
Zutaten Hozzávalók kb 8 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- Mogyorókrém vagy csokikrém
- 1 felvert tojás a kenéshez
Zubereitet mit:

Zubereitung:
-
Schritt 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Schritt 2
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd kenjük meg mogyorókrémmel, vagy csokoládékrémmel.
-
Schritt 3
A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk kb. 3 cm széles szeletekre.
-
Schritt 4
A csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Schritt 5
A csigákat sütés előtt felvert tojással kenjük meg, és néhány percig hagyjuk pihenni.
-
Schritt 6
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Ha kisebb csigákat szeretne, ne keresztben, hanem hosszában tekerje fel a tésztát.