Leveles tészta lágy juhsajttal, hagymával és olívával

Leveles tészta lágy juhsajttal, hagymával és olívával

  • kb. 18 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g lágy juhsajt szeletekre vágva
  • 2 kis fej vöröshagyma karikázva
  • 20 db fekete vagy zöld olajbogyó magozva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a sütőlapra, és a tésztát vágjuk fel 10 x 12 cm-es négyszögekre.

  3. Lépés 3

    A négyszögek közepét villával szurkáljuk meg – így a tészta közepe sütés közben nem jön fel - és felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A juhsajt szeletkéket fektessük a tésztára, erre helyezzük az olajbogyót és a hagymakarikákat. A széleket körben 2 cm szélességben hagyjuk szabadon, így a tészta sütés közben szépen feljön.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 18 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Ízlés szerint használhatunk oregánot is a fűszerezéshez, illetve juhsajt helyett mozzarellát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!