vegán karácsonyi sült

Vegán karácsonyi sült

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Karácsonyi sült másképpen! Vegán leveles tésztánkból készült vegán főétel a karácsonyi menühöz. Garantáltan imádni fogják a húsimádók is.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

A sülthöz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g champion gomba negyedelve
  • 1 vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 50 ml szójaszósz
  • 250 ml víz
  • 100 g szójaszelet (vegán húspótló)
  • 2 cékla előfőzve, felkockázva
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • kevés olaj a sütéshez
  • őrölt bors

A salátához:

  • 1/2 lilakáposzta apróra vágva
  • 40 ml almaecet
  • 100 ml olívaolaj vagy dióolaj
  • 2 narancs filézve, kockákra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • őrölt só és bors

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A töltelékhez a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát serpenyőben kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt és a vizet, majd felforraljuk.

  2. Lépés 2

    Egy tálba tesszük a szójaszeleteket, a céklát és a petrezselymet és leöntjük a forró alaplével. A keveréket borssal ízesítjük és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük, alkalmanként megkeverjük.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tölteléket egy szitán átszűrjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a közepére tesszük a tölteléket úgy, hogy körbe körülbelül 5 cm széles csíkot szabadon hagyunk. A tészta széleit vízzel megkenjük.

  5. Lépés 5

    A tésztát jobbról balra áthajtjuk a tölteléken, majd alulról feltekerjük.

  6. Lépés 6

    A karácsonyi vegán tésztánkat a sütőben a legalsó sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    A rétest szeletekre vágjuk és a lilakáposzta salátával tálaljuk.

Tipp

A lilakáposzta salátát már előző nap is elkészíthetjük, hogy az ízek jól összeálljanak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!