sóskás-szalonnás stanglik

Sóskás-szalonnás stanglik

Ezek a finom sóskás-szalonnás stanglik tökéletes harapnivalók piknikezéshez vagy köretként is kiválóan szolgálnak az ebédhez.

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 15 stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a krémsajttal megkenjük és ízlés szerint borssal ízesítjük. Szórjuk a tésztára a szalonna-szeleteket és rá a sóskaleveleket.

  3. Lépés 3

    Óvatosan félbehatjuk a tésztát, és jól egymáshoz nyomkodjuk a rétegeket. A tésztát 10 percre a hűtőbe tesszük.

  4. Lépés 4

    Miután kivettük a tésztát a hűtőből, körülbelül 1,5 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat megcsavarjuk, majd sajttal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A stanglikat a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A sóskát ne szedjük közvetlenül utak vagy erdők széléről és feldolgozás előtt alaposan mossuk meg, majd konyhai törlőkendővel szárítsuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!