Csokoládés linzer variáció

  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát csomagoljuk ki, röviden gyúrjuk át és lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra sodorjuk ki, majd szaggassunk belőle karácsonyfákat és csillagokat.

  3. Lépés 3

    A csillagokat sütés előtt kenjük be tejszínnel kikevert tojás sárgával, majd szórjuk meg gyöngyökkel. Előmelegített sütőben kb. 6-8 percig süssük.

  4. Lépés 4

    Sütés után olyan lesz a tejszínes réteg, mintha még egy vékony tésztaréteg keletkezett volna a süteményen.

  5. Lépés 5

    A karácsonyfákat vajjal olvasztott fehér csokoládéba mártsuk bele.

Tipp

Köszönjük Hadarik Rita receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!