csokis-mogyorós torta

Csokis-mogyorós torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 45 perc
  • 190°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 24 cm ⌀ tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát kikenjük vajjal. A tésztát a kivajazott edénybe helyezzük és a lelógó széleit visszahajtjuk. A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez. A tortát a sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a sűrített tejet, a vajat és a mézet egy lábosban felolvasztjuk. A csokoládét is felolvasztjuk és összekeverjük a tejszínnel. A csokoládémasszát a tejes masszára öntjük és elkeverjük.

  4. Lépés 4

    A mogyorót serpenyőben (zsiradék nélkül) megpirítjuk.

  5. Lépés 5

    A lekvárt egy lábosban rövid ideig forraljuk, majd a kihűlt alapra kenjük. A tetejére szórjuk a mogyoró 3/4-ét, majd ráöntjük a csokis keveréket.

  6. Lépés 6

    A tortát a sütőben kb. 20-25 percig sütjük, majd megszórjuk a maradék pörkölt mogyoróval.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!