![csokiscsiga-nyalokak](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/11/Csokiscsiga-nyalokak-Schokolade_Schnecken_web-700x800-1.jpg)
Csokiscsiga-nyalókák
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 10 perc
- 200°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 300 ml tej
- 140 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- kis citromhéj
- 200 g mogyoró apróra vágva
- 60 g zsemlemorzsa
- 80 g étcsokoládé apróra vágva
Ezzel készítsd:
![Friss linzertészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/Packshot_TF_HU_Muerbteig_piknat_300g_72dpi-e1686748837410-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelék elkészítéséhez a tejet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját felforraljuk. Hozzáadjuk a mogyorót, a csokoládét és a zsemlemorzsát, összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a tészta alsó kétharmadára kenjük a tölteléket.
-
Lépés 4
A tésztát hosszában feltekerjük és körülbelül 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
-
Lépés 5
A csigákat a sütő középső sínén kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük,
-
Lépés 6
A forró csigákba tetszés szerint hurkapálcikákat szúrunk és pohárban nyalókaként tálaljuk.