Mandulás rebarbara torta

Dekoratív mandulás rebarbarás torta quiche. Izgalmas és nagyon finom sütemény, ami tökéletes lehet vendégváráshoz, vagy a délutáni kávé mellé.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 1 Ø 24 cm tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 100 g Vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 100 g kristálycukor
  • 500 g rebarbara meghámozva, kb. 3 cm hosszú szeletekre vágva átlósan
  • 150 g porcukor
  • 100 g szeletelt mandula pirítva
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. mandula a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajas morzsához a vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsá, a mandulát és a kristálycukrot és aranybarnára pirítjuk.

  3. Lépés 3

    A rebarbarát maradék kristálycukorral elkeverjük és 30 percre állni hagyjuk, majd leöntjük róla a képződött vizet.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a sütőpapírral együtt egy formába tesszük és a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját egy villával megszurkáljuk. A mandulás masszát ráöntjük. A rebarbarából egy dekoratív mintát alakítunk ki.

  5. Lépés 5

    A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Sülés után a maradék mandulát a tortára szórjuk.

Tipp

Fogyasztható frissen, melegen a sütőből kivéve vagy kihűlve, tejszínhabbal tálalva is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!