Csokoládés torta mogyoróval
- 20 + 30 perc
- 180 °C
- 160 ° C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- kb. 350 g sürített tej
- 60 g vaj
- 2 ek méz
- 200 g étcsokoládé olvasztva
- 2 ek tejszín
- 100 g mogyoró pirítva
- 2 ek Lekvár ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformát alaposan kenjük ki vajjal. A linzertésztát vágjuk a forma nagyságának megfelelő méretűre, a tésztamaradékkal erősítsük meg a széleket.
-
Lépés 3
A sütőpapírt is vágjuk a forma méretéhez, tegyük a tésztára, töltsük meg babbal, vagy lencsével és kb. 20 percig süssük vakon, majd vegyük ki a sütőből, a sütőpapírt távolítsuk el a babbal együtt, majd a tésztát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
A töltelékhez a sűrített tejet, vajat és mézet öntsük fazékba és olvasszuk fel. A csokoládét a tejszínben olvasszuk fel. Az olvasztott csokoládét öntsük a tejes masszához és keverjük össze.
-
Lépés 5
A mogyorót zsiradék hozzáadása nélkül rövid ideig pirítsuk.
-
Lépés 6
A lekvárt egy fazékban melegítsük fel, és kenjük a kihűlt tésztára. A mogyoró 3/4 részét szórjuk rá, majd erre öntsük a csokoládés masszát.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig süssük, majd tálalás előtt szórjuk meg a maradék mogyoróval.
Használhatunk a töltelékhez ízlés szerint szárított gyümölcsöket is apróra vágva.