Csokoládés torta mogyoróval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 + 30 perc
  • 180 °C
  • 160 ° C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát alaposan kenjük ki vajjal. A linzertésztát vágjuk a forma nagyságának megfelelő méretűre, a tésztamaradékkal erősítsük meg a széleket.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírt is vágjuk a forma méretéhez, tegyük a tésztára, töltsük meg babbal, vagy lencsével és kb. 20 percig süssük vakon, majd vegyük ki a sütőből, a sütőpapírt távolítsuk el a babbal együtt, majd a tésztát hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A töltelékhez a sűrített tejet, vajat és mézet öntsük fazékba és olvasszuk fel. A csokoládét a tejszínben olvasszuk fel. Az olvasztott csokoládét öntsük a tejes masszához és keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A mogyorót zsiradék hozzáadása nélkül rövid ideig pirítsuk.

  6. Lépés 6

    A lekvárt egy fazékban melegítsük fel, és kenjük a kihűlt tésztára. A mogyoró 3/4 részét szórjuk rá, majd erre öntsük a csokoládés masszát.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig süssük, majd tálalás előtt szórjuk meg a maradék mogyoróval.

Tipp

Használhatunk a töltelékhez ízlés szerint szárított gyümölcsöket is apróra vágva.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!