Karácsonyi áfonyás torta

  • 35 - 40 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tegyük a tortaformába, igazítsuk a szélekhez és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    A vaníliás krémhez 200 ml tejet főzzünk fel a fahéjjal és a vaníliával.

  4. Lépés 4

    A maradék tejet a pudingporral és a tojások sárgájával keverjük simára, majd adjuk a forrásban lévő tejhez, és keverés mellett lassú tűzön főzzük meg, majd tegyük félre hűlni. az áfonyát keverjük hozzá, majd a masszát simítsuk a leveles tésztára.

  5. Lépés 5

    A leveles tészta tortát előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.

Tipp

A maradék tésztából szaggassunk csillagokat, süssük meg és a tortát díszítsük a csillagokkal és porcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!