édes rácsos rétes

Édes rácsos rétes

almával, körtével és szőlővel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 3 kis réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gyümölcsöket a kristálycukorral összekeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Egy serpenyőben 5-6 percig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a tésztát széltében 10 cm-ként 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Az egyik téglalapot belisztezzük, majd megfordítjuk és sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd egy tésztarácsozót végiggurítunk rajta és széltében 3 darabra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A gyümölcstölteléket a három megmaradt tésztalap közepén eloszlatjuk úgy, hogy kb. 2-2 cm-t a jobb és a bal oldalon szabadon hagyunk. A széleket megkenjünk vegán margarinnal.

  5. Lépés 5

    A kinyújtott tésztadarabokat széthúzva a töltelékre helyezzük, úgy, hogy a szélektől 1-1 cm-t szabadon hagyunk. A széleket visszahajtjuk és villával jól összenyomkodjuk. A rácsokat is megkenjük a vegán margarinnal.

  6. Lépés 6

    A réteseket a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha nincs rácsos hengerünk, vágjuk a tésztát kb. 0,5 cm-es csíkokra és rácsszerűen fektessük a töltelékre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!