Cukkinis, padlizsános pizza-melegszendvics

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-12 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 dl paradicsomkonzerv
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db közepes cukkini apró kockára vágva
  • 1 db közepes padlizsán apró kockára vágva
  • 1 nagy fej fokhagyma aprítva
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 tk borsikafű
  • 3-4 tk
  • 2 tk xilit (nyírfacukor)
  • 1 ek. liszt (vagy keményítő)
  • 20 dkg sajt
  • snidling paprikakrikák, szezámmag ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát 2 ek. olaj és víz keverékén pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott cukkinit és padlizsánt, majd a fűszereket, és pároljuk "roppanósra".

  3. Lépés 3

    Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a főzőtejszínt, az összetört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítsük nyírfacukorral, majd liszttel vagy keményítővel sürítsük be.

  4. Lépés 4

    A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel. Vegyük ki a csomagolásból, és vágjuk csíkokra.

  5. Lépés 5

    A sajtot reszeljük le, a paprikát vágjuk karikákra.

  6. Lépés 6

    A tészta csíkokat fektessük tepsire, kenjük rá a cukkinis-padlizsános-paradicsomos szószt, halmozzuk rá a karikákra vágott paprikát, majd szórjuk meg sajttal és szezámmaggal.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük készre, tálalás előtt adjuk hozzá a felaprított snidlinget.

Tipp

A cukkinit és padlizsánt nem szükséges meghámozni, hiszen a héja is ehető és finom ízt ad az ételnek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!