Rácsos rétes brokkolival és sonkával

Rácsos rétes brokkolival és sonkával

  • 25 - 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 550 g brokkoli főzve. darabolva
  • 100 g sonka vagy szalonna csíkokra vágva
  • 100 g ementáli sajt reszelve
  • 125 g krémtejszín
  • 1 tojás
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez
  • Fél citrom leve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A brokkolit sós vízben citromlével kb. 1 percig főzzük, jól csepegtessük le és hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt tojással és fűszerekkel jól keverjük ki, a szalonna és sajt 2/3 részét adjuk hozzá, és a brokkolival keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire. Hosszában vágjunk le róla egy 10 cm széles csíkot. Ezt a keskeny csíkot tésztarácsozóval gurítsuk át.

  5. Lépés 5

    A szélesebb tésztára halmozzuk a tölteléket, erre tegyünk a szalonna és sajt maradékát, a széleket pedig kenjük meg tojással.

  6. Lépés 6

    A rácsozott tésztát húzzuk szét, fektessük a töltelékre, a széleket jól nyomkodjuk le.

  7. Lépés 7

    A rétest fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, a rácsot kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben középső sínen, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha nincs tésztarácsozónk, egyszerűen vágjunk csíkokat a tésztából, a csíkokat rácsszerűen helyezzük a töltelékre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!