Cukkínis quiche

- 35 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 cukkini csíkokra vágga
- 2 szál újhagyma vékonyra karikázva
- Fél ek olaj
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 3 dkg kemény sajt reszelve
- 5 dkg feta sajt összemorzsolva
- 1 citrom leve és héja reszelve
- Néhány bazsalikomlevél apróra morzsolva
- Só, bors ízlés szerint

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukkíniket mossuk meg, és vágjuk fel 2-3 cm-es csíkokra.
-
Lépés 3
Az újhagymákat karikázzuk fel nagyon vékonyra, és a cukkinivel együtt kevés olajon pároljuk üvegesre, sóval ízesítsük, majd húzzuk le a tűzről.
-
Lépés 4
A tojásokat keverjük habosra a tejszínnel, adjuk hozzá a sajtot, citromhéjat és –levet, ízesítsük néhány apróra morzsolt bazsalikomlevéllel, végül sóval, borssal.
-
Lépés 5
Egy kb. 30 cm hosszú, négyszögletes, peremes sütőformát vajazzunk ki. A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a tésztával béleljük ki a formát úgy, hogy a széleken kilógjon a tészta.
-
Lépés 6
A cukkinis keveréket halmozzuk a tésztára, öntsük rá a tojásos-sajtos masszát, majd előmelegített sütőben alsó sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.
Amikor kész, vegyük ki a sütőből, de még pár percig hagyjuk a formában, csak utána tálaljuk.