dél-tiroli almás rétes

Dél-Tiroli Almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A dél-tiroli almás rétes nem a klasszikus húzott rétestésztából készül, hanem vajas leveles tésztából. A süteményt a aranybarnára sült ropogós leveles tészta és a puhára sült almatöltelék kontrasztja teszi izgalmassá.

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 400 g alma hámozott, apró kockákra vágott
  • 40 g cukor
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 30 g mazsola
  • 20 g fenyőmag
  • 1 ek. rum
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • kevés porcukor a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az összes hozzávalót (a tojás és a porcukor kivételével) alaposan összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket rákenjük a tészta 2/3-ára. A tészta széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük, majd a felvert tojással bekenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 35 percig sütjük 190°C-on, míg aranybarna lesz. A tetejét megszórjuk porcukorral és még melegen tálaljuk.

Tipp

Fahéjas tejszínhab jól illik a meleg dél-tiroli almás réteshez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!