dél-tiroli almás rétes

Dél-Tiroli Almás rétes

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 400 g alma hámozott, apró kockákra vágott
  • 40 g cukor
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 30 g mazsola
  • 20 g fenyőmag
  • 1 ek. . rum
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • kevés porcukor a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az összes hozzávalót (a tojás és a porcukor kivételével) alaposan összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket rákenjük a tészta 2/3-ára. A tészta széleit behajtjuk és az egészet feltekerjük, majd a felvert tojással bekenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 35 percig sütjük 190°C-on, míg aranybarna lesz. A tetejét megszórjuk porcukorral és még melegen tálaljuk.

Tipp

Fahéjas tejszínhab jól illik a meleg dél-tiroli almás réteshez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!