zserbó

Zserbó

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 40-45 perc
  • 170°C
  • 150°C
  • 40 perc + 2 óra sütés

Hozzávalók 6-8 darab zserbóhoz:

Glazúrhoz:

  • 20 g sütőkakaó/cukormentes kakaópor
  • 25 g porcukor
  • 30 ml (3 ek) víz
  • 60 g vaj
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A diót, vaníliáscukrot és a lekvárt elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és három egyforma nagyságú téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    Az első tésztadarabunkat sütőpapírral borított tepsire tesszük, majd szétoszlatjuk rajta a diós massza felét. Ráhelyezzük a második tésztadarabunkat, majd erre felvisszük a maradék masszát. Letakarjuk az utolsó tésztadarabunkkal.

  5. Lépés 5

    Az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 40-45 percig sütjük. Adott esetben (ha a teteje túlsülni látszik) a sütési idő felénél letakarjuk fóliával.

  6. Lépés 6

    A sütést követően rövid ideig hűlni hagyjuk, majd ráborítjuk (fejjel lefelé) egy tiszta deszkára és azon hagyjuk teljesen kihűlni.

  7. Lépés 7

    A glazúrhoz az összes hozzávalót (a citromlé kivételével) összekeverjük egy tálban, majd vízgőz felett felhevítjük. Ezután hozzákeverjük a citromlevet, majd a kihűlt zserbónkat bevonjuk a csokoládéglazúrral.

  8. Lépés 8

    Legalább két órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd szeletekre darabolva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!