Déltiroli almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók kb. 6 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • kb. 300 g alma vékony szeletekre aprítva
  • 1 csipet fahéj
  • 30 g cukor
  • 30 g mazsola esetleg rumba áztatva
  • 10-15 g dió aprítva
  • kb. 15 g zsemlemorzsa vajon megpirítva
  • 1/4 citrom héja reszelve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát keverjük össze a fahéjjal, cukorral, mazsolával, dióval és a reszelt citromhéjjal.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, középen szórjuk meg a zsemlemorzsával, erre halmozzuk a tölteléket.

  4. Lépés 4

    A tésztát mindkét oldalról hajtsuk fel a töltelékre, majd varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral együtt a tepsire.

  5. Lépés 5

    A rétest felvert tojással kenjük meg, és a tésztát villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

A friss linzertésztával készített rétes másnap, hidegen is nagyon finom.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!