![Malac orrocska](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Schweinsohren_120dpi-scaled-1420x600.jpg)
Malac orrocska
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 10 - 12 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g baracklekvár
- 2 ek kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, felvert tojással kenjük meg. Kenjük meg vékony rétegben baracklekvárral.
-
Lépés 3
A tésztát mindkét oldalról tekerjük be középre, és tegyük hűvös helyre.
-
Lépés 4
A tekercset nedves késsel vágjuk félujjnyi szeletekre, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kicsit lapítsuk le.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
A baracklekvár helyett elkészíthetünk bármilyen más lekvárral vagy akár mogyorókrémmel is ízlés szerint!
A tetejére szeletelt mandulát is szórhatunk!