Édes leveles tészta gyümölccsel

  • 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g túró
  • 1 tojássárgája
  • 30 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 1/2 citrom leve préselve
  • 1 csipet
  • 1 felvert tojás a kenéshez felverve
  • Különféle gyümölcsök a díszítéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, kukoricakeményítőt, citromlevet és a csipet sót jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 12 darab egyforma négyszögre vágjuk.

  4. Lépés 4

    A sárgabarackos papucshoz egy ek. túrós krémet a tészta közepére teszünk és két fél sárgabarackot. A szemközti sarkokat összefogjuk a töltelék felett és óvatosan rányomjuk a töltelékre.

  5. Lépés 5

    A gyémánt tortácskához két szemközti saroknál L akaban bevágjuk a tésztát. A bevágott sarkoknál a külső keretet megfogjuk és egymáson áthajtjuk. Középre egy ek. túrós tölteléket teszünk.

  6. Lépés 6

    A gyümölcsös táskákhoz egy ek. túrós krémet teszünk a tészta közepére. A 4 sarkot a töltelék felett összefogjuk és enyhén a töltelékre nyomjuk.

  7. Lépés 7

    Az epres szélforgóhoz a mind a 4 saroktól átlósan bevágjuk a tésztát kb. 3 cm mélyen. Középre egy ek. túrós tölteléket teszünk. Az újonnan létrejött háromszögek azonos sarkait a tészta közepére, a töltelékre nyomjuk óvatosan, így egy kis szélforgót kapunk.

  8. Lépés 8

    A süteményeket tojással megkenjük. A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  9. Lépés 9

    A süteményeket hagyjuk hűlni és friss gyümölccsel feldíszítjük. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tipp

Válaszd ki a kedvenc hajtási technikádat és készítsd el ízlésed szerint.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!