Édes sütőtöktorta
Ha egy igazi őszi kedvencre vágysz, ez az édes sütőtöktorta lesz a tökéletes választás! Krémes, fűszeres, lágy textúrájú torta, amelynek alapját a friss linzertészta adja, a tetején pedig selymes sütőtökös töltelék krémsajttal és barnacukorral. A sütőtök természetes édessége és a fűszerek melege igazi őszi harmóniát teremtenek, tökéletes desszert egy kuckózós délutánhoz, egy forró tea mellé vagy akár ünnepi asztalra is. Egyszerűen elkészíthető, mégis látványos és ellenállhatatlanul finom.
- 50 - 55 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Egy 24 cm átmérőjű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 220 g sütőtök meghámozva, kimagozva, kis kockákra vágva
- 80 ml víz
- 3 tojás
- 90 g barna cukor
- 300 g krémsajt
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tököt a vízben puhára főzzük majd egy botmixerrel pürésítjük. A masszát hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A formát kivajazzuk, a tésztát kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt. A tésztát a formába fektetjük (alternatívaként a tésztát a sütőpapírral együtt a formába helyezhetjük, a vajzásra ekkor nincs szükség). A lelógó tésztát visszahajtjuk és megerősítjük vele a széleket.
-
Lépés 4
A tojást, a cukrot és krémsajtot a sütőtök masszához adjuk és a formába töltjük.
-
Lépés 5
A sütőben 50 - 55 perc alatt a legalsó sínen aranybarnára sütjük.