Édes töktorta

Édes sütőtöktorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Ha egy igazi őszi kedvencre vágysz, ez az édes sütőtöktorta lesz a tökéletes választás! Krémes, fűszeres, lágy textúrájú torta, amelynek alapját a friss linzertészta adja, a tetején pedig selymes sütőtökös töltelék krémsajttal és barnacukorral. A sütőtök természetes édessége és a fűszerek melege igazi őszi harmóniát teremtenek, tökéletes desszert egy kuckózós délutánhoz, egy forró tea mellé vagy akár ünnepi asztalra is. Egyszerűen elkészíthető, mégis látványos és ellenállhatatlanul finom.

  • 50 - 55 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Egy 24 cm átmérőjű formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tököt a vízben puhára főzzük majd egy botmixerrel pürésítjük. A masszát hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A formát kivajazzuk, a tésztát kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt. A tésztát a formába fektetjük (alternatívaként a tésztát a sütőpapírral együtt a formába helyezhetjük, a vajzásra ekkor nincs szükség). A lelógó tésztát visszahajtjuk és megerősítjük vele a széleket.

  4. Lépés 4

    A tojást, a cukrot és krémsajtot a sütőtök masszához adjuk és a formába töltjük.

  5. Lépés 5

    A sütőben 50 - 55 perc alatt a legalsó sínen aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!