Édes töktorta

Édes sütőtöktorta

  • 50 - 55 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Egy 24 cm átmérőjű formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tököt a vízben puhára főzzük majd egy botmixerrel pürésítjük. A masszát hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A formát kivajazzuk, a tésztát kitekerjük és eltávolítjuk a sütőpapírt. A tésztát a formába fektetjük (alternatívaként a tésztát a sütőpapírral együtt a formába helyezhetjük, a vajzásra ekkor nincs szükség). A lelógó tésztát visszahajtjuk és megerősítjük vele a széleket.

  4. Lépés 4

    A tojást, a cukrot és krémsajtot a sütőtök masszához adjuk és a formába töltjük.

  5. Lépés 5

    A sütőben 50 - 55 perc alatt a legalsó sínen aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!