croissant-rakott

Gyümölcsös croissant-felfújt

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Próbáltad már a croissant felfújtat? Megígérjük: tökéletes reggeli élményben lesz részed! Az erdei gyümölcsökkel és marcipánnal darabkákkal a ropogós croissant tésztán egyszerűen nem lehet mellélőni.

  • 15+40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 500 ml tej vagy mandulatej + egy kicsi a kenéshez
  • 200 g reszelt marcipán
  • 3 tojás
  • 50 g étkezési keményítő
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 400 g vegyes erdei gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
  • 3 ek. durvára vágott mandula
  • kevés porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 6 egyenlő méretű téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalapot átlósan megfelezzük, így 12 háromszöget kapunk.

  3. Lépés 3

    Feltekerjük őket kis croissant-oknak, majd vékonyan megkenjük őket tejjel.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben a középső rácson kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni a croissant-okat.

  5. Lépés 5

    Az öntethez a tejet, a marcipánt, a tojásokat, a keményítőt és a reszelt citromhéjat botmixerrel püré állagúra összekeverjük.

  6. Lépés 6

    A croissant-okat félbe vágjuk, és a feleket elhelyezzük egy (kb. 32 x 21 cm méretű) sütőtálban egyenletesen elosztva. Erdei gyümölcsöt és mandulát szórunk rá, majd ráöntjük az öntetet.

  7. Lépés 7

    Sütőben alulról a második rácson további kb. 40 percig sütjük, amíg az öntet meg nem szilárdul. Ha szükséges, félidőben lefedjük alufóliával.

  8. Lépés 8

    A felfújtat még melegen vagy már kihűlve porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Az évszaknak megfelelően friss vagy mélyhűtött bogyós gyümölcsöket is használhatsz. A fagyott bogyós gyümölcsöt ne olvaszd fel, mert különben túl sok folyadékot illetve nedvességet tartalmaznak.

Aki nem szereti a marcipánt, helyette 100 g cukrot használhat az édesítéshez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!