Medvetalp

Medvetalp

  • kb. 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 8-10 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelék összes összetevőjét jól keverjük össze. A tésztát tekerjük ki, helyezzük tepsire és kb 8 x 8-as négyzetekre vágjuk fel.

  3. Lépés 3

    Minden négyzet felére tegyünk tölteléket, szórjuk meg fahéjjal. A tészta másik felét hajtsuk rá és a szélét jól nyomkodjuk össze.

  4. Lépés 4

    A tésztákat hosszabbik oldalon majdnem a feléig vagdossuk be (3-szor), és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A tésztát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és hajtsuk ívesre.

  6. Lépés 6

    A medvetalpakat néhány percig pihentessük, majd előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 - 25 percig süssük.

Tipp

A felét készítsük el diós, a másik felét mogyorós töltelékkel!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!