tortácskák maracujával

Édes tortácskák maracujával

és egzotikus gyümölcsökkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Az édes maracujás tortácskák ideális csemege az egzotikus ízek szerelmeseinek. Sütés után a tortácskákat friss, egzotikus gyümölcsökkel díszítjük. Tökéletes frissítő desszertként különleges alkalmakra!

  • 30-35 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6 édes tortácskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 400 g créme fraîche (krémsajt)
  • 250 g tejföl
  • 100 g porcukor
  • 4 tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 maracuja kikapart hússal
  • egzotikus gyümölcs (pl. mangó, maracuja, papaya, csillaggyümölcs, földicseresznye) apróra vágva
  • 1 ek. vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a tortaformák nagysága szerint vágjuk méretre.

  3. Lépés 3

    A tésztákat kivajazott formákba tesszük, majd levágjuk a lelógó részeket. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással.

  4. Lépés 4

    A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, és töltsük meg hüvelyesekkel.

  5. Lépés 5

    A tortákat előmelegített sütőben 10-15 perc alatt vakon elősütjük. Sütés után távolítsuk el a sütőpapírt.

  6. Lépés 6

    A krémsajtot keverjük össze a tejföllel, a porcukorral, két tojássárgájával és a vaníliás pudingporral, majd forgassuk bele az apróra vágott maracuját.

  7. Lépés 7

    A krémet töltsük az elősütött tortákba, majd további 20 percig süssük a sütőben.

  8. Lépés 8

    Sütés után hagyjuk kihűlni a tortácskákat, majd ízlés szerint pakoljuk meg friss egzotikus gyümölcsökkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!