
Édes tortácskák maracujával

Az édes maracujás tortácskák ideális csemege az egzotikus ízek szerelmeseinek. Sütés után a tortácskákat friss, egzotikus gyümölcsökkel díszítjük. Tökéletes frissítő desszertként különleges alkalmakra!
- 30-35 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6 édes tortácskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 400 g créme fraîche (krémsajt)
- 250 g tejföl
- 100 g porcukor
- 4 tojás
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 6 maracuja kikapart hússal
- egzotikus gyümölcs (pl. mangó, maracuja, papaya, csillaggyümölcs, földicseresznye) apróra vágva
- 1 ek. vaj a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a tortaformák nagysága szerint vágjuk méretre.
-
Lépés 3
A tésztákat kivajazott formákba tesszük, majd levágjuk a lelógó részeket. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással.
-
Lépés 4
A tortaformákat béleljük ki sütőpapírral, és töltsük meg hüvelyesekkel.
-
Lépés 5
A tortákat előmelegített sütőben 10-15 perc alatt vakon elősütjük. Sütés után távolítsuk el a sütőpapírt.
-
Lépés 6
A krémsajtot keverjük össze a tejföllel, a porcukorral, két tojássárgájával és a vaníliás pudingporral, majd forgassuk bele az apróra vágott maracuját.
-
Lépés 7
A krémet töltsük az elősütött tortákba, majd további 20 percig süssük a sütőben.
-
Lépés 8
Sütés után hagyjuk kihűlni a tortácskákat, majd ízlés szerint pakoljuk meg friss egzotikus gyümölcsökkel.